2019. december 31., kedd

Rubin 3,17ct - Jelenlegi ára: 110 000 Ft

A rubin a nevét piros színéről kapta (latinul rubeus). Csupán 1800 táján ismerték fel, hogy a zafírral együtt a korundcsoporthoz tartozik. A piros szín az egyes lelőhelyektől függően némileg eltér ugyan, ez azonban semmiképpen sem alkalmas arra, hogy levethessük belőle a kövek származási országát, mivel minden egyes előfordulásnál akadnak más árnyalatú kövek is. A "burmai rubin" vagy "sziámi rubin" megjelölés ennélfogva félrevezető, és inkább minőségi fogalomnak kell felfognunk. A rubin (a zafírral) a gyémánt után a legkeményebb ásvány. A zárványok gyakoriak. Nem jelentenek minőségromlást, hanem éppen a valódiság bizonyítékai a hasonló megjelenésű szintetikus kövekkel szemben. A rubin anyakőzete nagyrészt dolomitizálódott márvány, gneisz és amfibolit, ritkábban bazalt. A legjelentősebb rubinlelőhelyek Mianmar (régi nevén Burma), Thaiföld, Srí Lanka és Tanzánia területén találhatók.
Kérem, tekintse meg a többi aukciónkat is!
Személyesen átvehető Ékszer és drágakő galériánkban, II. kerületben keddtől-péntekig 12-18 óráig. Személyes átvételnél megtekinthetők valóban egyedi és különleges arany és ezüst ékszereink,  drágaköveink, jegygyűrűink, karikagyűrűink.
Törtarany és törtezüst beszámítás, akár a teljes vételár erejéig!
A megvásárolt drágakőből, ha kivitelezhető, ékszer készíttetését, valamint meglévő ékszer kőcseréjét vállalom!
CERTIFIKÁTTAL ÉS SZÁMLÁVAL!!!
Valódi, természetes drágakő!  
-Megnevezés:  Rubin (Valódi, Természetes)
-Tömeg: 3, 17ct
-Minőség:  VHI(erősen zárványos)
-Méret: 10, 7x6, 3x4mm
-Csiszolás: smaragd
-Szín: pirosas-vörös
-Kezelés: magas szinten kezelt
-Mohs keménység: 9
-Ásványosztály: oxidok
-Színét meghatározó anyagok: vas, króm
-Összetétel: Al2O3 Alumínium-oxid
-Csoport: korund
Horoszkóp: Kos, Oroszlán, Mérleg, Skorpió
Kína horoszkóp: Sárkány, Majom, Kutya, Disznó
Csakra: gyökércsakra
Állítólagos gyógyító hatásai:
Jó hatással van a szívre és annak betegségeire, a vérszegénységre, vérre és annak betegségeire (vérnyomás, vérrák, vérellátási zavarok). Segíti az erotikát, jó az akut és a krónikus kimerültségre, erősíti a méhnyakat, segít a féloldali bénulás esetén. Erősíti az agykérget, hatásos az elmebajjal, gyermekbénulással és a görcsökkel szemben.


Jelenlegi ára: 110 000 Ft
Az aukció vége: 2020-01-09 13:27 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése