2016. november 29., kedd

Csóka Kopár Barbár 2011 Vylyan Gere Heimann - Jelenlegi

Vylyan Csóka 2011 + Gere Attila Kopár Cuvée 2011 + Heimann Barbár 2011
Egy abszolút különlegesség, a Vylyan Csóka 2011-es évjárata mellé kínálunk most szintén 2011-ből egy Kopár Cuvéet Gere Attilától és egy Barbár Cuvéet Heimann Zoltántól.
Az ár a három palack borra vonatkozik.
Vylyan Csóka 2011, 0, 5l
A csókaszőlő igazi hungarikum és egyben ritkaság is, legjobb tudomásunk szerint mindössze két borász foglalkozik vele jelenleg és alig néhány ezer tőkéről beszélhetünk. A Vylyan pincészet ennek a ritkaságnak az újbóli meghonosításán dolgoznak. Évjáratonként összesen egy-egy kishordónyi csóka készül, mely gazdag, karakteres és mély színű egyedi bor.
Illat és ízjegyek: fekete cseresznye, szeder, mézeskalács, fahéj.
Vylyan Pincészet: a Vylyan szó régi dokumentumokon szerepel, így hívták Villányt anno. A 90-es évek elején alakult, nagy ambíciójú és azóta is töretlenül fejlődő, jelenleg 125 hektár saját telepítésű szőlővel rendelkező pincészet. Profi csapat, nagy gondossággal elkészített borok, sok elismerés.
Gere Attila Kopár Cuvée 2011
Mély, sötét árnyalatok, nagy anyag, közepesnél nagyobb test. Arányos, zamatos, klasszikus cabernet-merlot házasítás csaknem fele-fele arányban új barrique hordóban és használt ászokban érlelve 16 hónapon át. A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly) szelektált alapanyagok felhasználásával. A bor Cabernet Franc, Merlot , valamint Cabernet Sauvignon házasítása.
Illat és ízjegyek: erdei gyümölcsök, bors, ásványosság, fűszerek, kakaó.
Gere Attila Pincészete: 7 generációs villányi borászcsalád, 1994-ben az Év Borásza, több pincészetben tulajdonos, Villány meghatározó borásza, a Magyar Köztárs aság Lovagkeresztjének kitüntetettje. Heimann Barbár 2011
„ A Stílusgyakorlatokkal indult minden, az eljövendő nagybor első szárnypróbálgatásaiként. Az útra 2005-ben találtunk rá, a tannattal, azóta csak csiszolunk, finomítunk csúcsházasításunk összetételén. A kékfrankost mi nagyon fontosnak tartjuk, sokkal jobb most vele, mint nélküle. Szépen lágyítja, összeköti a tanninos világfajtákat élénk huszárosságával. Többek között a kékfrankos a garancia arra, hogy nagybor létére jólesik meginni. ” Heimann Ágnes. A Barbár komplexitásával és egyensúlyával évek óta stabilan a legjobb hazai vörösborok közé tartozik, számtalan hazai és külföldi aranyérmet nyert.
Illat és ízjegyek: fanyar gyümölcsök, erdei gyümölcsök, konyakmeggy, csokoládé.
Heimann Pincészet: a család 1758 óta él Szekszárdon. Heimann Zoltán mellett felesége Ágnes, és nagyobbik fiuk ifj. Zoltán is a családi borászatban dolgozi k. Természetességre, minél kevesebb vegyszer használatára és az elérhető legmagasabb minőségre törekszenek. Boraik számos aranyérmet nyertek már nemzetközi borversenyeken: Bordeaux-ban, Brüsszelben, Londonban és Budapesten.

Jelenlegi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése